Ook wij zijn aanwezig op de Droomdag in Raalte


Terug naar het overzicht

22 april zijn wij met onze fietsen aanwezig op de Droomdag in Raalte; Een speciaal feest voor speciale mensen! Kom je ook gezellig langs?

Koopzondag met droomdag & creatieve markt

Het ROV houdt op zondag 22 april de eerste editie van de DroomDag Raalte. Jongeren (van pak ‘em beet 14 tot 25 jaar) met een verstandelijke beperking mogen tijdens deze koopzondag (13.00-17.00 uur) twee korte stages lopen bij ondernemers in het centrum van Raalte. Ze gaan bijvoorbeeld helpen in de diverse horecagelegenheden, modezaken en boekhandels. Maar ook ‘assisteren’ ze de politie en brandweer.

Zo’n stage duurt ongeveer een uur. Bij hun stage worden ze gecoacht door medewerkers van de betrokken winkels/organisaties. Mocht het nodig zijn, gaat er een ouder/verzorger mee. Wethouder Jacques van Loevezijn verzorgt om 13.00 uur de officiële opening van de DroomDag op de Grote Markt. Daarna vertrekken de deelnemers naar hun eerste werkplek.
Op de Grote Markt presenteren verschillende organisaties die zich richten op de doelgroep van de DroomDag hun aanbod. Denk aan de Sallandse sportploeg (G-sport), G-sportverenigingen (voetbal, handbal en zwemmen), de Vrienden van de Zonnehof en Nijland Cycling (met aangepaste fietsen). Daarnaast komt de brandweer met twee grote spuitwagens, de politie met een politiebus en zijn ook een ambulance en een dierenambulance aanwezig.
Bij de Waag (voor Creashop Duymlot/MIXXL) is er een creatieve droommarkt, waar standhouders hun werk laten zien. Ook deelnemers aan verschillende vormen van creatieve dagbesteding presenteren hun werk. Bovendien komt daar een fotoboot te staan, waarin het winkelend publiek zich in verschillende settings op de foto kan laten zetten.
Op de Plas komt een beautyplein met een kapper, massagesalon en een pedicure. Ook staat daar een informatiemarkt, waar diverse zorgorganisatie/instellingen zich presenteren, zoals ’t Schoapie, Logeerhuis Salland en het Thomashuis. De Vrienden van de Zonnehof hebben bovendien een etalagespeurtocht uitgezet door het centrum. Verder zijn er wat diertjes aanwezig; staat er een springkussen; loopt er een ballonnenclown rond en kunnen kinderen een glittertattoo laten zetten. Deze dag is dan wel georganiseerd voor een speciale doelgroep, iedereen is uiteraard van harte welkom. Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Het hele gebeuren wordt opgevrolijkt door livemuziek op de Grote Markt van diverse lokale artiesten zoals Chris Haverman, Jordy van Vilsteren, Johan Bril, Niek Haarman, Frits van der Vorst, Wesley Wolters en het duo Hessel en Ineke.